Un spectacol culinar internațional în inima Olteniei
Într-un weekend plin de savoare, Craiova devine gazda unui eveniment culinar de excepție. „Festivalul de vinuri și mâncăruri” aduce în prim-plan chefi și specialiști în gastronomie din 11 țări est-europene, într-un spectacol culinar care promite să fie o adevărată sărbătoare a gusturilor și a aromelor.
Descoperiri senzoriale și asocieri inedite
Evenimentul, organizat în premieră în cadrul proiectului Craiova – Capitala Gastronomică est-europeană, va avea loc la Ramada Plaza Craiova. Pe parcursul a două zile, vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de degustări, prezentări, dezbateri și conferințe pe teme culinare și oenologice, în prezența unor chefi internaționali și specialiști în gastronomii est-europene.
Un tur culinar prin 11 restaurante din Craiova
Curioșii gurmanzi vor avea ocazia să descopere cele 11 restaurante din Craiova incluse în proiect, să deguste din deliciile gastronomiei est-europene și să redescopere gastronomia oltenească, pusă în valoare de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară.
Un spectacol culinar la Ramada Plazza
Prima zi a evenimentului se desfășoară la Ramada Plazza, unde 11 restaurante din Craiova vor prezenta meniurile care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria. În plus, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară vor prezenta produse culinare de inspirație locală.
Expoziții, cursuri și degustări
Evenimentul va include și degustări și lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi și produse alimentare, expoziții prezentate de peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile și mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Conferințe despre identitatea națională
În Ziua națională a României, vor avea loc lucrările conferințelor despre identitatea națională „Gastronomia – cu bune, cu rele”, în cadrul cărora practicieni din turism și producție alimentară vor conferenția împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică le pot aduce României.
Sursa: Top Secret Craiova