Saga de ciocolată începe vineri la Sala Palatului din București.

Un val de ciocolată inundă România: Vânzări de jumătate de milion de euro în ciuda prețurilor explozive ale cacao

Într-o lume în care prețul bobului de cacao a atins cote alarmante, ciocolatierii români își îndreaptă privirea spre cer, anticipând vânzări de jumătate de milion de euro. În ciuda acestui peisaj economic tumultuos, a treia ediție a Chocolate Saga își deschide porțile pe 14 iunie, aducând împreună 30 de producători de ciocolată din România, 5 internaționali și peste 30 de companii din domeniile conexe.

Chocolate Saga: O simfonie a gusturilor și inovației

Evenimentul, care se desfășoară la Sala Palatului din București, este o adevărată simfonie a gusturilor și inovației. Printre deliciile care vor fi prezentate se numără înghețată cu gust de magiun și pâine prăjită, bomboane cu cătină, ciocolată cu pătrunjel, trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau înghețată cu gust de… colivă. Pe parcursul evenimentului, vor avea loc ateliere pentru adulți și copii, precum și un concert Mascotele Zurli.

În laboratoarele de cofetărie: Cercetare și inovație

În ciuda aparențelor, munca din laboratoarele de cofetărie se bazează mult pe cercetare. Maestrul ciocolatier trebuie să stăpânească atât de bine procesele și reacțiile chimice încât să poată crea gusturi incredibile, care durează și care sunt sănătoase pentru corp. În acest sens, o surpriză plăcută a ediției este apariția ciocolatei-medicament.

Bomboana-medicament: Pralina cu inulină din cicoare care scade glicemia

Cofetăriile DULCELLE, câștigătoarea premiului pentru cea mai bună pralină în 2019, vin cu cea mai mare inovație în materie de cercetare de laborator de cofetarie – pralina care scade glicemia! Glicemia va fi testată live, în timpul târgului, de către dr. Ioana Mușetescu înainte și după ingerarea ei, pentru a putea demonstra efectele benefice ale acesteia.

Piața candy bar: O creștere constantă

Cererea pentru candy bar crește constant, cu aproximativ 30% de la an la an. Candy barul a devenit punctul central al oricărei petreceri, iar valoarea lui nu se rezumă doar la felul extraordinar în care arată sau la gusturi, ci îndrăznesc să spun că a trecut dincolo de asta.

Chocolate Saga: Un echilibru între producția de masă și cea artizanală

La această ediție Chocolate Saga s-au alăturat nume sonore ale industriei, începând cu cele care ne-au marcat copilăria: Casa Capșa, bomboanele Bucuria și continuând cu Heidi. Observăm o orientare către un echilibru între producția de masă și cea artizanală în ceea ce privește prezența în expoziție.

Echipamente de ultimă generație pentru ciocolatieri

La capitolul inovație se înscriu și echipamentele de ultimă generație, care îi ajută pe ciocolatieri. Venim la această ediție cu un portofoliu de echipamente în valoare de peste 1 milion de euro și observăm o creștere de la an la an a acestui segment.

Chocolate Saga: O experiență dulce și inovatoare

Chocolate Saga ediția III începe pe 14 iunie, la Sala Palatului din București și va dura până duminică, 16 iunie. Biletele se găsesc pe entertix.ro și costă 20 de lei, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Sursa: IncisivdePrahova.ro