Andrei Gușă: Ucraina a atacat Rusia cu rachete americane.

Un dans periculos pe scena geopolitică

Într-o lume unde jocurile de putere și strategiile politice se desfășoară pe un teren minat, Ucraina a făcut un pas îndrăzneț. În umbra permisiunii acordate de Biden, Ucraina a lansat un atac asupra Rusiei, în regiunea Briansk, cu rachetele americane ATACMS. Un gest care a pătruns în adâncurile teritoriului rusesc, la aproximativ 150 de kilometri înăuntru, un gest care a zguduit echilibrul fragil al relațiilor internaționale.

Un răspuns nuclear?

În acest context, ochii lumii sunt ațintiți asupra lui Putin, un actor predictibil pe scena geopolitică. Acesta a anunțat deja că va implementa doctrina de apărare cu arme nucleare împotriva unor astfel de atacuri. În acest sens, un atac nuclear din partea Rusiei nu mai pare o posibilitate îndepărtată, ci o amenințare iminentă. Un astfel de răspuns ar fi provocat, evident, de NATO, care pare să se fi transformat dintr-o organizație de apărare într-una de atac.

Un atac direct al NATO?

Există suspiciuni că Ucraina nu ar fi primit acces la codurile de monitorizare și reglare din zbor a rachetelor ATACMS, ceea ce ar însemna că americanii au ținut la ei codurile. Dacă aceste suspiciuni se confirmă, atunci acest atac ar putea fi considerat un atac direct al NATO, al Americii împotriva Rusiei.

Populism și promisiuni goale

În timp ce aceste evenimente se desfășoară, liderii politici români, într-un mod pur populist, susțin că România nu va intra în război în mandatul lor. Însă, aceștia refuză sau ignoră să se delimiteze de acțiunile NATO, de provocarea și atacarea Rusiei. În acest context, promisiunile lor par goale și lipsite de substanță.

România în prima linie a frontului

România, fiind vecina Rusiei prin Marea Neagră, se află în prima linie a frontului. Dacă Rusia ar ataca un membru NATO, cum ar fi Anglia sau Franța, atunci articolul 5 al NATO se activează și România intră, de facto și de iure, în război. În acest context, ce valoare mai are promisiunea candidaților la prezidențiale dacă acum nu sunt în stare să iasă în fața lumii și să zică că România nu girează provocarea Rusiei?

În acest context tensionat, populația României, în majoritate, vrea pace. În acest sens, pe 1 decembrie, votați un partid care vrea pace, votați singurul partid suveranist cu adevărat. Pe 1 decembrie votați patrioții de la SOS România.

Sursa: Top Secret Craiova