Motivele erau evidente pentru oricine
În ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă stabil, un statut social respectabil, un venit mulțumitor și sigur, autoritate. Perspectiva pensionării pe grupă de muncă și a compensației de 5 ani – și chiar 10 – în schimbul renunțării la unele drepturi și libertăți civile, înclina balanța și de aceea aveam la porțile instituțiilor de școlarizare cel puțin câte zece inși pe un loc.
Un candidat la școlile M.A.I.
Ar trebui să dovedească și o bună condiție fizică (ca să nu mai punem în calcul furcile caudine ale examinării medicale și testării psihologice, care lasă multe victime). Prin urmare, segmentul abiturienților țintește undeva spre mijloc, cu rare excepții de excelență teoretică și de condiție fizică luate împreună.
Cu o criză de personal cum nu s-a mai cunoscut până acum în structurile MAI
Nu mai faci nazuri iar excesul de zel al unor colegi naște situații hilar-paradoxale precum cel de mai sus.
Oricum ar fi, declinul este cât se poate de evident
Explicând și îndemnurile jenante ale diverșilor promotori, care ademenesc tinerii cu promisiunea că admiterea în poliție a devenit foarte facilă.
Și la Câmpina, începând cu anul 2021
Numărul doritorilor de a îmbrăca haina – dar și restricțiile – de polițist a scăzut vertiginos. Asta în condițiile în care media generală de admitere ridică serioase semne de întrebare asupra calității ”aluatului”.
Situația de la Academia de Poliție
Nu trădează acest trend, deși trebuie să atragem atenția că în cifra de 500 de absolvenți/an se încadrează, de-a valma, producția de ofițeri de poliție, poliție de frontieră și pompieri.
Recent, un coleg întors din Franța
Mi-a arătat un model prin care polițiștii ”cu pensia în buzunar” sunt determinați – nu forțați, ci motivați financiar – să rămână în activitate.
A fost publicată și a intrat în vigoare cea mai importantă directivă europeană pe salarizare
Din ultimii 10 ani și care furnizează instrumente puternice pentru asigurarea transparenței și tratamentului egal în materia salarizării, dezvăluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova
Ne intrigă această secvență de subminare a economiei naționale, încă de pe vremea când Necsulescu Sorin (socrul „marionetei” Andrei Volosevici) și fratele său o pastoreau, primul fiind șef sector Securitate economică la SRI Prahova, acum la Conpet dintre seful.
Sursa: Incisiv de Prahova