Primarul Ștefan Mitrani continuă dezvoltarea comunei Unirea.

Comuna Unirea s-a transformat, în această perioadă, într-un adevărat șantier.

Utilajele care au împânzit străzile sunt însă bine primite de localnici, pentru că au așteptat să înceapă asfaltarea. Iar primarul Ștefan Mitrani și-a respectat promisiunea. Mai mult decât atât, tocmai s-a aprobat prin AFIR finanțare suplimentară, astfel încât să fie finalizată modernizarea și asfaltarea tuturor străzilor din comună. Acum, Ștefan Mitrani candidează din partea PSD pentru un nou mandat și spune că își dorește să continue planurile pentru dezvoltarea comunei sale. Fiu al satului, care cunoaște foarte bine așteptările comunității, Ștefan Mitrani a avut curajul să-și asume transformarea comunei Unirea, în urmă cu patru ani. Și a reușit. A realizat proiecte importante pentru localnici în mandatul ce stă să se încheie, altele sunt în curs de derulare și și-a stabilit deja prioritățile pentru următorii patru ani.

Și-a îndreptat atenția către problemele și necesitățile tinerilor, către cele ale părinților și copiilor, dar și către nevoia de integrare socială a bătrânilor rămași fără cei plecați la muncă în oraș sau peste hotare. Investiții din fonduri europene și guvernamentale. Fondurile europene, dar și cele guvernamentale i-au oferit oportunitatea de a investi în dezvoltarea comunei Unirea. În cei patru ani de mandat au fost accesate fonduri consistente, prin PNRR, AFIR și GAL Calafat, fonduri folosite pentru reabilitarea și eficientizarea termică a sediului primăriei, reabilitare și eficientizare termică a dispensarului uman, modernizarea străzilor interioare în comuna Unirea, achiziționarea unui utilaj multifuncțional – buldoexcavator și cadastrarea terenurilor din extravilanul localității.

Ar mai fi de spus ca din fonduri proprii a fost mărit planul urbanistic general si planul urbanistic zonal (PUG și PUZ) și s-a reușit cadastrarea tuturor drumurilor din domeniul public, din interiorul localității. Tot din fonduri proprii s-au achiziționat centrale termice pentru școli, s-a reabilitat și s-a reparat grădinița, dar și terenul de sport din incinta școlii. Atât pentru vârstnici, cât și pentru cei mai tineri este destul de greu să bată drumul până în oraș pentru un consult medical de rutină sau pentru vreo rețetă, astfel că edilul Ștefan Mitrani a hotărât să rezolve și această problemă. Tot din fonduri de la bugetul local s-a reabilitat și modernizat clădirea fostului CAP, cu scopul înființării aici a unor cabinete medicale.

„Poate cea mai mare provocare din acest mandat a fost să reușim să ducem la capăt alimentarea cu apă și rețeaua de canalizare din comună. Dezvoltarea infrastructurii și realizarea utilităților sunt esențiale pentru orice comunitate și m-am luptat să realizăm acest lucru. Peste 91 de milioane de lei, bani din fonduri europene, am investit în utilitățile de apă și canalizare. În plus, prin modernizarea și asfaltarea DJ 552 Craiova – Cetate, dar și a DJ 561A Giurgița – limita județului Mehedinți, Consiliul Județean Dolj a rezolvat o problemă majoră, care le dădea mult de furcă localnicilor din Unirea”, a precizat primarul comunei Unirea, Ștefan Mitrani.

A început asfaltarea străzilor din comună. Încă o dovadă a faptului că a ascultat dorințele oamenilor și le-a transformat în priorități ale administrației publice din localitate este faptul că, în aceste zile, comuna s-a transformat în șantier, pentru că au început lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Unirea. Finanțarea, obținută prin Programul „Anghel Saligny“, este de 85 milioane lei, iar acesta este doar primul pas.

„Nu mă feresc să vă spun că în comuna noastră praful era o mare problemă. De la începutul mandatului am spus că asfaltarea tuturor străzilor din comuna Unirea este o prioritate a mea. Doar că dezvoltarea trebuie făcută pe toate planurile și este nevoie de viziune de ansamblu. A fost nevoie să finalizăm mai întâi alimentarea cu apă și canalizarea în toată comuna, ca să nu ne trezim că suntem nevoiți să distrugem asfalt nou. Am reușit, iar acum, în ordinea firească a lucrurilor, se realizează și asfaltarea. Vreau să îmi cer scuze locuitorilor pentru disconfortul generat de aceste lucrări, dar nu se pot executa altfel, și sunt în beneficiul nostru, al tuturor”, a explicat primarul Ștefan Mitrani.

Proiectele viitoare continuă procesul de dezvoltare. Iar promisiunea acestuia este că nu va rămâne nici un metru de stradă fără asfalt în comuna sa, pentru că are deja aprobată finanțare în valoare de 50 milioane lei, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru finalizarea modernizării străzilor interioare ale comunei.

Acesta nu este însă, singurul proiect al primarului Ștefan Mitrani. Pentru următorul mandat vrea să continue investițiile în comunitate, pe toate planurile.

„Pentru următorii patru ani, mi-am propus să finalizez proiectele aflate în derulare, dar și să modernizăm școala, să creăm locuri de joacă pentru copii, să modernizăm parcul din vecinătatea Primăriei Unirea și să înființăm o sală de sport multifuncțională. În plus, un alt proiect este renovarea bisericii din comună și, nu în ultimul rând, îmi doresc să realizăm un parc fotovoltaic prin care să asigurăm cel puțin iluminatul public din localitate, lucru care ne-ar ajuta să reducem costurile cu energia electrică”, spune primarul Ștefan Mitrani, candidat al Partidului Social Democrat pentru un nou mandat.

CE ÎMI PROPUN

  • Modernizarea străzilor din comună cu fonduri europene și guvernamentale
  • Reabilitarea și dotarea dispensarului medical
  • Extinderea rețelei de apă și canalizare din comună
  • Reabilitarea Școlii Gimnaziale
  • Sistem modern de iluminat public
  • Parc fotovoltaic pentru reducerea costurilor cu energia electrică
  • Sală de sport multifuncțională și un teren de sport
  • Amenajarea unui loc de joacă
  • Renovarea lăcașurilor de cult
  • Reabilitarea sediului primăriei

Sursa: topsecretcraiova.ro