Războiul din Ucraina, o mașinărie de spălat bani.

După încheierea celor doi ani de război în Ucraina, impropriu denumit conflict, nimeni nu mai vorbește despre căile de negociere pentru armistițiu.

De ce? Fiindcă SUA sunt interesate să-și dezvolte industria de apărare și să stoarcă tot mai mulți bani de la aliați, în vederea finanțării Ucrainei. Federația Rusă se pregătește de alegeri prezidențiale. Putin și-a consolidat puterea. Invazia din Ucraina i-a mărit simpatia în țările din BRICS. Se pregătește nu doar de o victorie la scor, dar și de preluarea conducerii forului mondial al nealiniaților!

La cea de-a șaizecea conferință de Securitate de la München, s-a vorbit doar despre alocări și mai mari de fonduri. Liderii G7, întruniți într-o sesiune online, au pedalat spre aceeași țintă. Subțierea portofelelor lumii occidentale și secătuirea economiilor europene par principalele obiective nerostite ale profitorilor războiului. America e cinică. Așa cum nu voiam să o recunoaștem. Stoarce bani din piatră seacă. Dacă se face că nu poate da cele șaizeci de miliarde de dolari, ajutor financiar, din cauza rebelilor republicani, pune pe alții “să plângă masa,” vorba pokeristului, când jocul stagnează.

Săptămâna viitoare, prima tranșă de 4,6 miliarde de euro din cele șaizeci de miliarde ale UE intră în visteriile ucrainiene. Experții Comisiei Europene susțin că astfel ar fi acoperite cheltuielile administrației Zelenski pentru câteva luni. În același timp, sub imboldul Casei Albe, tot mai multe state semnează Acordurile bilaterale de Securitate cu Ucraina. Marea Britanie, Germania, Franța, Danemarca și mai recent Canada și Italia “suveranistei” Meloni au apostilat documentele, prin care se angajează să livreze nu doar bani, ci și armament.

După doi ani de conflict ce s-a obținut? Rusia și-a consolidat pozițiile în estul Ucrainei, controlând majoritatea regiunilor Donețk, Lugansk și Crimeea. A fortificat linia de apărare cu peste 140 de km de dinți de dinozaur, un fel de lanț de pinteni de beton împotriva șenilelor tancurilor ucrainiene.

Peste șase milioane și jumătate de ucrainieni au fugit în exil. Majoritatea trăiesc în țările europene, unde se bucură de protecția temporară a statelor membre UE. Din cei peste o sută de mii care, de la începutul războiului, au ales România ca țară în care să locuiască împreună cu familiile, au mai rămas doar puțini peste zece mii. Dacă ajutorul guvernamental, în țara noastră, este de 2000 de lei pentru familie, chiria fiind plătită de stat, în Germania, fiecare membru capătă 700 de euro, utilitățile fiind, tot așa, suportate de stat. Vă mai întrebați de ce bărbații din Basarabia nu mai vin să muncească în România? Și-au găsit fereastra de oportunitate! Luându-și pașapoarte ucrainiene, hălăduiesc pe banii occidentalilor prin marile capitale ale Europei, fără să pună mâna pe vreo sapă sau să mulgă vreo vacă. Au devenit și ei asistați.

Rusiei i s-au impus peste 15.000 de sancțiuni. Deși are peste 300 de miliarde de dolari blocați în băncile occidentale, înregistrează creșteri economice, iar rubla se întărește. Industria germană e aproape pusă la podea din cauza pierderii resurselor de gaze ieftine, dar Olaf Scholz cere mai mulți bani pentru înarmare. Deși Marea Britanie e la un pas de recesiune, premierul Rishi Sunak e cel mai înfocat suporter al lui Zelenski. Bugetele UE pentru agricultură se subțiază, dar cele pentru ajutorarea Ucrainei se măresc.

“Dacă mâine s-ar încheia războiul din Ucraina, SUA ar ieși tot în câștig,” afirmă Mitch McConnell, cinicul lider al minorității republicane din Senatul american, pe un post de televiziune. “Contractele de reconstrucție, în valoare de jumătate de triliard de dolari, vor fi chiar mai mari decât contractele de război,” l-a asigurat pe un reporter. Le-a cerut americanilor, prin intermediul postului, să stea liniștiți. “Banii nu se vor duce cu adevărat în Ucraina, ci către contractorii militari americani.” „Totul este doar o schemă de spălare a banilor. Raytheon, General Dynamics, Boeing și Lockheed. Black Rock le dețin pe toate,” a conchis McConell, conform unei înregistrări postate de activistul republican Salty Texan, pe pagina sa de Twitter.

“Acum 2 ani, copilașii ucraineni au fost luați de mânuță, urcați în spate alături de pisică și mașinuța preferată, păpușa și ursuleții de pluș și nevoiți să plece din leagănul lor pentru patrii de împrumut. Câtă deznădejde, câtă suferință și câte lacrimi au curs pentru tații lor uciși la datorie, noi nu putem decât să bănuim. 7 milioane de ucraineni au trecut deja prin România,” a declarat Rareș Bogdan, în timp ce plângea de milă ucrainienilor plecați în exil.

Sursa: http://www.corectnews.com/node/148833