Înscrierile pentru noi posturi militare până la 3 iunie.

Pentru cei interesați, reamintim criteriile specifice de recrutare:

să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

♦ să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul liceal, în condiţiile prevăzute de Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare;
♦ să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii care optează pentru arma auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma geniu;
♦ să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunță la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate;
♦ să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ – candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma aviaţie, specialitatea militară însoţitor de bord – paramedic;
♦ îşi exprimă în scris acordul privind verificarea în vederea autorizării accesului la informaţii clasificate, potrivit legii, şi completează formularul de bază – date personale, prevăzut în anexa nr. 15 la Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Informații privind unitățile militare care scot locuri la concurs și structurile care efectuează recrutarea pot fi obținute de la birourile recrutare-informare. Datele de contact ale acestora se pot afla accesând https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php
(I. Nedelcu). Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email: Înscrierile pentru o nouă serie de posturi de soldați și gradați profesioniști continuă până la 3 iunie

Înainte de orice competiție electorală trebuie să avem puterea să rămânem umani . Doar unii dintre noi reușesc…

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu:

„Mărturisesc că nu sunt capabil să-l mai înţeleg pe primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Nu ştiu cum şi de ce şi-a otrăvit sufletul în halul acesta de a ajuns în stare să-şi bată joc de nişte copii de la Secția de Gimnastică Ritmică a CSM Ploieşti şi să vorbească atât de urât cu două femei (o mamă şi o antrenoare) care voiau doar puţină atenţie pentru micile gimnaste.

Omul Andrei Volosevici pe care l-am cunoscut în urmă cu mai bine de un deceniu pare să nu mai existe. Apropierea de clanul Cosma şi disponibilitatea de a se transforma într-o slugă a acestora i-au luat ultimele fărâme de umanitate. Paranoic, vede peste tot numai duşmani şi numai capcane, neînţelegând că, de fapt, conştiinţa îi dă semne că drumul pe care s-a angajat nu este bun.

Aşa cum se poate vedea din materialul audio (pe care îl puteți asculta aici https://youtu.be/WMp4gJ_l0RA?t=3, Volosevici este cel care a solicitat să fie înregistrată discuţia şi tot el, dându-şi seama că se face de râs prin atacuri nejustificate la persoană, prin injurii aduse unor femei nevinovate, este cel care a chemat Poliţia să-i îndepărteze „adversarii” de ocazie. Asta după ce fostul milițian Daniel Burghelea, numit șef la CSM Ploiești tot de Volosevici, le umilise pe micile gimnaste din Ploiești.

Dragi ploieşteni, pe 9 iunie, votaţi Bogdan Nica la Primăria Ploieşti. Nu e doar un manager cu rezultate foarte bune în fruntea Spitalului Judeţean Ploieşti, ci un doctor care nu a uitat ce înseamnă să fii om şi să-ţi iubeşti aproapele.

Voi face echipă cu Bogdan Nica pentru binele Ploieştiului şi al Prahovei.” (Paul D.).

Protecția solară nu trebuie tratată cu superficialitate. Îngrijirea corespunzătoarea a pielii folosind produse cu factor de protecție este esențială indiferent de sezon, dar în mod special vara. Cum alegi însă crema sau loțiunea cu SPF potrivită pentru tipul tău de ten?

În acest articol te vom ajuta să determini mai ușor produsul potrivit pentru tipul tău de piele. Înțelegerea importanței protecției solare și alegerea corectă a produselor va face diferența între o piele sănătoasă și una afectată de radiațiile solare!

De ce este important să-ți protejezi pielea de radiațiile solare?

Experții în sănătate și dermatologie subliniază în mod repetat importanța protejării pielii de radiațiile solare. Razele ultraviolete (UV), în special, pot provoca daune grave, inclusiv arsuri, îmbătrânire prematură și chiar cancere, din motiv că penetrează pielea și pot afecta celulele la un nivel profund.

Utilizarea unei creme de față cu SPF este o măsură eficientă de protecție împotriva razelor UV. Filtrele din aceste produse ajută la blocarea sau absorbția acestor raze, prevenind astfel daunele de la nivelul pielii.

Cu toate acestea, diferitele tipuri de piele necesită diferite nivele de protecție, de aceea este important să acorzi atenție acestui aspect și să alegi un produs care să se potrivească nevoilor tale individuale. Împreună cu alte măsuri de protecție, cum ar fi purtarea de haine adecvate și evitarea soarelui în timpul orelor de vârf, vei putea preveni mai eficient daunele cauzate de soare și vei menține un aspect sănătos al pielii tale.

Cum îți determini tipul de piele?

Determinarea tipului de ten este esențială pentru a alege îngrijirea adecvată. Dacă pielea ta are o textură fină, este bine hidratată, nu este predispusă la imperfecțiuni și are un ton echilibrat este normală. Pielea uscată, pe de altă parte, poate avea o textură aspră, poate fi predispusă la roșeață și iritații și poate avea un aspect tern sau mat.

Un ten gras este caracterizat prin pori dilatați, textură groasă și o tendință spre acnee și puncte negre, iar cel mixt poate avea zone atât uleioase, cât și uscate. Pielea sensibilă, în schimb, poate reacționa cu ușurință la produsele de îngrijire și poate fi predispusă la inflamații și iritații.

Pentru a determina mai ușor tipul tău de ten, curăță-l seara și lasă-l fără produse peste noapte. Dimineața, observă cum se simte și cum arată. Dacă este strâns sau tern la atingere, este posibil să ai piele uscată. În funcție de zonele uleioase, e posibil să ai un ten fie mixt, fie gras, iar dacă pielea reacționează la produse sau temperaturi extreme, este posibil să fie sensibilă. Un test suplimentar implică aplicarea unui șervețel de hârtie pe față. Dacă acesta prezintă grăsime în anumite zone, ești probabil în zona mixtă sau grasă.

Diferențe între cremele cu SPF

Cele două categorii principale de produse și creme cu SPF pe care le găsești pe piață sunt cele chimice și cele cu filtru mineral. Cremele chimice absorb razele ultraviolete și le transformă în căldură, iar cele minerale le reflectă de pe suprafața pielii. Cremele chimice tind să fie mai ușoare și mai transparente, dar pot cauza iritații la unele persoane. Pe de altă parte, cremele minerale, deși sunt mai blânde și mai potrivite pentru pielea sensibilă, pot lăsa o peliculă albă pe piele.

Factorul de protecție solară (SPF) este o măsură a eficienței unei creme în blocarea razelor UVB. O cremă cu SPF 15 blochează aproximativ 93% din razele UVB, în timp ce una cu SPF 50 blochează aproximativ 98%.

În ciuda diferenței mici de procente, este important să știi că eficiența unei creme scade dacă aceasta nu este reaplicată la fiecare două ore sau după fiecare baie! La fel, variază în funcție de tipul de climă și altitudine. La altitudini mari vei avea nevoie de o cremă cu SPF mai mare, iar într-un climat foarte cald și umed, unde transpirația poate reduce eficiența cremei, vei necesita reaplicarea ei frecventă.

Cum alegi crema cu SPF în funcție de tipul de piele?

În general, orice produs cu SPF 30 sau mai mare este considerat adecvat pentru majoritatea tipurilor de piele. În plus, există și creme cu SPF special concepute pentru anumite părți ale corpului, cum ar fi fața sau buzele.

În funcție de tipul de piele, există creme cu SPF special concepute:

pentru pielea sensibilă sunt disponibile creme hipoalergenice cu SPF;
tenul gras va beneficia de creme non-comedogene, de preferință cu filtre minerale. Acestea nu vor bloca porii și previn formarea punctelor negre și a acneei;
în cazul pielii uscate se recomandă o cremă cu SPF mai mare și cu ingrediente hidratante.

Alegerea cremei cu SPF adecvat nu se limitează la identificarea tipului de piele. Este esențial să acorzi atenție și ingredientelor din compoziția produsului. Există unele substanțe care pot fi iritante sau comodegenice pentru anumite tipuri de piele.

Citește întotdeauna eticheta produsului pentru a verifica SPF-ul și prezența ingredientelor hidratante sau non-comedogenice, pentru a evita potențialele substanțe iritante sau care pot conduce la agravarea problemelor unui ten acneic, precum blocarea porilor. Oferă-i întotdeauna pielii îngrijirea adecvată, pentru a-i menține sănătatea și frumusețea pe termen lung! (Preluare Inpolitics):

Editura Evenimentul și Capital a trimis în librării o carte originală, în care Ion Cristoiu îmbină eseul cu proza, meditațiile cu însemnările personale, viața de fiecare zi cu ideea perenă. Cartea se găsește la librăriile: Cărturești, Eminescu, Papirus, Librarul, Alexandria, precum și pe site-urile de vînzări de cărți librarul. net, librarul. ro, editura de carte.ro

Din Gîndurile din carte:

Mișcarea Legionară avea echipă de fotbal
Tudor Vladimirescu a fost trădat la fel ca și Nicolae Ceaușescu
Romanii puneau apă-n vin
Sadoveanu nu se pricepe la femei măritate
Cum au salvat comuniștii o peliculă cu fascistul Antonescu
De la Tabloul rangurilor din Rusia, la Tabloul Nomenclaturii din URSS.
Un blestem românesc: partizanatul presei.
Tradiția cuceririi în Imperiul Rus.
Cum arăta Nudul în interbelic
Elena Ceaușescu a Franței Regale
Mihail Kogălniceanu s-a culcat cu 700 de femei
Alexandru Ioan Cuza a lăsat statul fără o lețcaie
Țăranii norvegieni nu diferă de țăranii români
Comunicarea publică la Iisus
Ditamai Imperiul se reduce la familia lui Cesar
O zicere a lui Ginghis Han: ”Un lucru bun e totdeauna lucrul dus pînă la capăt”
Mehmet Cuceritorul a avut istorici de casă
Unde e brățara Elenei Ceaușescu lovită de glonț
România – duşmanul de serviciu la Moscova
Istoria e o veritabilă telenovelă
Era Horia Sima agentul nostru sub acoperire?
Obsesia Tătucului în Istoria României
Internetul – fast-food-ul gîndirii
Făt- Frumos e român de-al nostru
Multe operațiuni CIA clandestine au avut un impact dezastruos
Și în interbelic funcționa comparația cu bulgarii
Nevasta lui Stalin se sacrifică pentru bărbatu-său
Hanul Kublai îi ține lui Marco Polo o lecție despre singurătatea conducătorului
„Bărboșii din Moldova“ l-au răpus pînă și pe Kiseleff
Un nărav rom